100-året for afstemningen fejres i Skodborg

14.02.2020

Søndag den 9. februar holdt Pastor Ole Beck gudstjeneste i Skodborg Kirke og efterfølgende var der foredrag om afstemningen i Konfirmandhuset.

Gudstjenesten blev holdt kl. 13.00 i Skodborg Kirke.

Prædiken blev holdt af Pastor Ole Beck. Ole Beck er barnebarn af den pastor Beck, som forestod gudstjenesten for 100 år siden.

Du kan læse Pastor Ole Becks prædiken her.

Efter Gudstjenesten skulle flaget have været hejst på Skolen (i dag Skodborg Børnecenter), som man gjorde det for 100 år siden.

Vi fravalgte at hejse flaget grundet stormen, og fordi kirkens flag faldt ned inden gudstjenesten. Kort tid efter faldt også børnecentrets flagstang for stormen.

Til foredraget som blev holdt i Konfirmandstuen, var der samlet 105 gæster.

Jørgen Larsen fortalte levende om dagen og aftenen den 10. februar 1920 i Skodborg.

Efter kaffe og sange præsenterede Keld Mortensen sine tre nye bøger "Krigsdeltagere fra Skodborg Sogn, bind 1-3" og fortalte om baggrunden for bøgerne. Det var et meget engageret oplæg. Keld signerede bøgerne.

Hele eftermiddagens program gav tilsammen en meget flot optakt til afstemningsdagen.

Om aftnen var 60 samlet til fællesspisning på Skodborg Vesterkro, hvor der også blev sunget sange. Da sangen "Brat af slaget rammet" skulle synges, måtte alle ty til mobiltelefonen. Sangen er ikke med i Højskolesangbogen.

Afstemningsfesten den 10. februar 2020

Kirkens flagstang blev repareret mandag morgen takket være vakse medarbejdere.

Kirkens flag vejrede derfor mandag den 10. februar.

Afstemningsfesten på Skodborg Vesterkro blev endnu en minderig oplevelse.

Kirsten Fynbo bød velkommen til de 165 gæster, der var mødt frem.

Forhenværende generalkonsul, Henrik Becker Christensen, holdt hovedtalen. Det var dejligt at få sat historien helt på plads og forstå baggrunden for afstemningen og afstemningszonerne.

Skodborg Motetkor, et kor oprettet til denne festlige aften, blev ledet af organist Ida Dahl. En dejlig musikalk oplevelse.

Aftenen sluttede med Sønderjysk Kaffebord. Kagerne var bagt af mange forskellige fra hele sognet.

I løbet af aftenen blev der sunget mange sange.

Du kan se stemningsbilleder fra de to dage i det lille mindehæfte, som du kan downloade her, og du kan se billeder i billedgalleriet her på siden.

Gudstjenester i Skodborg Kirke

ÅBNING AF SKODBORG OG SKRAVE KIRKER:

Det er med stor glæde, at vi nu kan på begynde at have gudstjeneste i vore kirker igen, dog er vi stadig underlagt restriktioner med hensyn til, hvor mange vi må være samlet i kirken i forbindelse med en gudstjenste.

I Skrave Kirke må vi være 35 personer og i Skodborg Kirke ca. 58 personer.

Voksenkorets opstart den 13. august kl. 19.00 er UDSAT grundet COVID-19. Der kommer mere information senere!

Spirekorets opstart den 27. august kl. 13.15 og
Børne- og Ungdomskorets opstart den 27. august kl. 15.30 er UDSAT på grund af COVID-19. Der kommer mere information senere.